Over ons - BASTA agressietrainingen
BASTA agressietrainingen_Aad en Natasja

Over ons

Het team van Basta

Van Basta & KAT naar BASTA.

Aad Klaassen is de oprichter van Basta & KAT. Daarvoor werkte Aad van 1978 tot 1990 bij de Rotterdamse Sociale Dienst. Tot 1987 werd agressie tegen medewerkers genegeerd en gebagatelliseerd.

Na een ernstig incident stelde Aad een experiment met de aanpak van agressie voor. Aad werd Nederland’s eerste agressiecoördinator. In die rol stond hij de Rotterdamse agressievelingen te woord, schreef hij het eerste protocol en introduceerde hij instrumenten als het toegangsverbod en het ordegesprek. Andere Rotterdamse gemeentediensten namen de aanpak over.

Natasja Arts van der Zanden werkt sinds 2016 voor Basta & KAT. In eerste instantie als trainer, maar in de loop van de jaren nam zij steeds meer taken van Aad over. December 2020 bereikte Aad de pensioengerechtigde leeftijd en werd Natasja de nieuwe en trotse eigenaar. Aad blijft gelukkig als adviseur aan ons verbonden.

Vanaf oktober 2022 is onze nieuwe naam BASTA.

Zet ook een punt achter agressie in uw organisatie

Wilt u meer weten over onze trainingen en of onze visie goed past binnen uw organisatie, laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.