Aad Klaassen - BASTA agressietrainingen
Aad Klaasen, oprichter, spreker, trainer, trainingsacteur en adviseur bij BASTA agressietrainingen

Aad Klaassen

Oprichter, spreker, trainer, trainingsacteur en adviseur

Over Aad

Van 1978 tot 1990 werkte ik bij de Rotterdamse sociale dienst. Toen in 1987 een ‘klant’ de dienst 20.000 gulden afperste stelde ik een experiment met de aanpak van agressie voor. We schreven het eerste protocol en de Rotterdamse sociale dienst kreeg de allereerste agressiecoördinator van Nederland.

Sinds 1990 verzorg ik trainingen. In die trainingen maakte ik een ontwikkeling door. De eerste jaren lag de focus vooral op vaardigheidsontwikkeling van de medewerker. In de loop der jaren groeide het besef dat publieksagressie niet wordt veroorzaakt door een vaardigheidstekort bij de medewerkers.

In 2010 stelde ik een experiment met de aanpak van agressie voor aan UWV, Divosa en VNG. Het experiment werd op twee werkpleinen uitgevoerd. Sindsdien zijn onze trainingen gericht op de aanpak van de zich misdragende burger. Dat vraagt om een breed gedragen visie binnen de organisatie.

Zet ook een punt achter agressie in uw organisatie

Wilt u meer weten over onze trainingen en of onze visie goed past binnen uw organisatie, laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.