Themabijeenkomst NIET omgaan met agressie - BASTA agressietrainingen
Themabijeenkomst BASTA agressietrainingen

Themabijeenkomst NIET omgaan met agressie

Onze interactieve themabijeenkomst zet deelnemers aan het denken en vormt een goede start voor een nieuw beleid. Deze bijeenkomst wordt meestal ingezet als start van een traject maar kan ook als op zichzelf staande themabijeenkomst ingepland worden.

De begrippen boosheid en agressie worden vaak door elkaar gebruikt. Een glasheldere definitie van agressie helpt om die twee van elkaar onderscheiden.

Agressie is overigens maar een deel van het wangedrag waar organisaties antwoorden op zoeken. Ook ordeverstoringen en normoverschrijding zijn vormen van wangedrag. Bij het al dan niet benoemen van wangedrag blijken individuele medewerkers vaak uit te gaan van hun eigen denkkaders en gevoeligheden. Terwijl de een zich stoort aan een scheldwoord, haalt een ander daar de schouders over op. Het gevaar hiervan is dat de ene medewerker een burger of klant wel aanspreekt op bepaald gedrag terwijl de ander datzelfde gedrag negeert. De organisatienorm is daarom altijd het startpunt. Burgers of klanten die deze norm overschrijden, moeten worden aangesproken.

Het uitvoeren van het agressiebeleid is teamwork. Iedereen binnen de organisatie is verantwoordelijk voor de orde. Het gewicht van de aanpak van wangedrag ligt op deze manier niet op de schouders van de individuele medewerker, maar wordt verdeeld over de gehele organisatie.

Voor wie:
We houden deze bijeenkomst het liefst voor alle medewerkers, dus ook voor management en bestuur. Hoe meer lagen van de organisatie aanwezig zijn, hoe sterker het signaal richting de medewerkers dat er wordt gekozen voor een nieuwe aanpak.

Als de grootte en kwaliteit van de zaal het toelaten kunnen er maximaal honderdvijftig mensen aan deze bijeenkomst deelnemen. We organiseren ook afzonderlijke themabijeenkomsten voor bestuurders, gemeenteraden of managementteams.

Duur: 2 tot 2,5 uur

Zet ook een punt achter agressie in uw organisatie

Wilt u meer weten over onze trainingen en of onze visie goed past binnen uw organisatie, laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.